توصیه‌های تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به هموفیلی

تعرفه تبلیغات در سایت
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
اهمیت به تغذیه سالم و مناسب، مخصوصا زمانی که شما مبتلا به بیماری هموفیلی هستید بسیار مهم و حائز اهمیت است. صرف نظر از نوع هموفیلی که شما به آن مبتلا هستید (نوع A، B و C) هدف از تغذیه صحیح، حفظ سلامت و قوی و مستحکم نگه داشتن مفاصل بدن و هم‌زمان جلوگیری از اضافه وزن، کشیدگی و درد عضلات و خونریزی مفاصل آسیب‌پذیر است. 
بهترین خوراکی‌ها برای بیماران هموفیلی چیست؟
به طور کلی توصیه می‌شود بیماران مبتلا به هموفیلی از رژیم‌های غذایی پیروی کنند که حاوی غلات سبوسدار، میوه‌ها و سبزیجات و خوارکی‌های کم‌چربی و فاقد شکر افزودنی و نمک (سدیم) باشند.
به خاطر داشته باشید استفاده از یک رژیم غذایی سالم و طولانی مدت می‌تواند در بردارنده نتایج بسیار مثبت و موثری برای سلامت شما باشد. در ادامه با چند توصیه مفید در این زمینه آشنا خواهید شد:
- سعی کنید استفاده از میوه‌ها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بالا ببرید. مصرف سبزیجات برگ سبز تیره و میو‌ه‌های نارنجی رنگ مثل پرتقال را بیشتر کنید. این دسته از خوراکی‌ها منابع بسیار مفیدی برای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای بدن شما مخصوصا سیستم گوارش هستند. 
- مصرف بیشتر غلات سبوسدار مثل جو‌دوسر، گندم کامل، سبوس، برنج قهوه‌ای و حتی پاستا یکی دیگر از روش‌های مناسب برای سیر نگه داشتن، کاهش میزان کلسترول، تثبیت و تنظیم میزان قند خون و به طور کلی رضایت‌مندی شما از خوردن غذا خواهد بود.
- همچنین توصیه می‌شود تا می‌توانید از فرآورده‌های لبنی کم‌چرب مثل شیر و یا پنیر کم‌چربی استفاده کنید که منابع بسیار سالمی برای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید و ضروری مثل کلسیم هستند. اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که علاقه چندانی به مصرف شیر ندارند بهتر است به دنبال سایر منابع مناسب و سالم مثل کاهوی سالادی، پرتقال و بادام برای تامین کلسیم لازم برای بدن‌تان باشید. 
- سعی کنید غذاهای پخته شده، آب‌پز و گریل شده را جایگزین غذاهای سرخ کردنی کنید. گوشت‌های کم‌چرب مثل ماکیان و ماهی مصرف کنید و از خوردن انواع مختلف سس‌ها و غذاهای فرآوری شده که حاوی مقدار زیادی کالری و چربی هستند پرهیز کنید. 
- سعی کنید در طول هفته یک یا چند روز غذاهای گیاهی و فاقد گوشت بخورید و به جای گوشت از غذاهایی استفاده کنید که در ترکیبات خود حاوی خوراکی‌های مفیدی مثل انواع مختلف جوانه‌ها، حبوبات و دانه‌های روغنی هستند. خوب است بدانید حبوبات خشک بهترین منابع برای دریافت پروتئین گیاهی و در عین حال سرشار از فیبرهای مفید کم‌چرب و بدون کلسترول هستند.
- چربی‌های خوب را جایگزین چربی‌های بد کنید. برای مثال از روغن زیتون و یا کانولا برای پخت و تهیه غذا استفاده کنید و تا می‌توانید کمتر از کره و سایر چربی‌های بد و مضر استفاده کنید.
- به میزان غذایی که می‌خورید توجه لازم را داشته باشید و از خوردن کالری‌های اضافه که دلیل اصلی افزایش وزن هستند پرهیز کنید.
متخصصین توصیه می‌کنند افرادی که دچار اختلالات خونریزی هستند باید حجم خون و تولید سلول‌های خونی ثابتی داشته باشند. از این رو پیروی از رژیم‌های غذایی که به تولید سلول‌های خونی کمک می‌کند بسیار حائز اهمیت است. آهن، پروتئین، مس، ویتامین C، ویتامین B۱۲، ویتامین B۶، ویتامین E و اسید فولیک در تولید سلول‌های خونی بسیار موثر هستند اما اگر در دوزهای بالا مصرف شوند احتمال خونریزی زیاد هم وجود خواهد داشت.
به خاطر داشته باشید هموفیلی در صورت استفاده از مکمل‌های غذایی حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
نویسنده : سلامت بازدید : 150 تاريخ : چهارشنبه 22 فروردين 1397 ساعت: 18:34