7 درمان خانگی برای کاهش التهاب لثه

تعرفه تبلیغات در سایت
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس

۱. چای سبز 

 

مصرف چای سبز به‌طور منظم، یکی از ترفندهایی است که می‌تواند از ابتلا به التهاب لثه(gingivitis) جلوگیری کند. این بیماری لثه با قرمز شدن، تورم و التهاب همراه با تحریک‌پذیری شناخته می‌شود. یکی از مطالعات Joual of Periodontology نشان می‌دهد افرادی که روزانه فقط یک فنجان چای سبز می‌نوشند، سه مورد از شاخص‌های ابتلا به بیماری‌های پریودنتال را کاهش می‌دهند. چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که التهاب را در بدن کمتر می‌کنند. محققان گمان می‌کنند که این مولکول‌های قوی،‌ واکنش التهابی بدن برای مقابله با باکتری‌های درون دهان را تقویت می‌کنند. 

 

۲. هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه) 

استفاده از هیدروژن پراکسید به‌عنوان دهان‌شویه می‌تواند برای نابودی باکتری‌های درون دهان مفید باشد، درحالی که عدم مقابله با این باکتری‌ها می‌تواند به بیماری‌های لثه منجر شود. هیدروژن پراکسید، هم ضدعفونی‌کننده است و هم ضدباکتری. فقط توجه داشته باشید که نباید هیدروژن پراکسید را قورت بدهید. البته قورت دادن مقدار کمی از هیدروژن پراکسید به‌صورت ناخودآگاه مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما اگر میزان زیادی از آن وارد معده شود، می‌تواند برای سلامتی‌تان خطرناک باشد. 

 

۳. خمیر زردچوبه 

زردچوبه، ادویه مهمی است که در زمینه‌های مختلف کاربرد دارد و بیش از همه به‌واسطه این ویژگی‌هایش شناخته می‌شود: ضدالتهاب، آنتی‌اکسیدان و ضدمیکروب. به‌علاوه، محققان دانشگاه پنجاب هند در مطالعات اخیرشان متوجه شده‌اند که قرار دادن خمیر زردچوبه به‌عنوان ضماد روی لثه‌ها و دندان‌ها، مشکل التهاب لثه را تسکین می‌دهد. برای تهیه این خمیر باید این ترکیبات را با هم مخلوط کنید: یک قاشق چای‌خوری زردچوبه، نصف قاشق چای‌خوری نمک، نصف قاشق چای‌خوری عصاره خردل. 

 

۴. آب‌نمک 

یکی از مطالعات PLoS One نشان می‌دهد که شست‌وشو دادن دهان با استفاده از آب‌نمک می‌تواند وضعیت التهاب لثه به‌واسطه بیماری التهاب لثه را بهتر کند. آب‌نمک، نوعی ضدعفونی‌کننده طبیعی محسوب می‌شود که توانایی از بین بردن باکتری‌های بیماری‌زا را دارد. البته نباید از آب‌نمک به‌صورت روزانه استفاده کنید، چون خطر آسیب‌دیدگی دندان‌ها در این شرایط بالا می‌رود. 

 

۵. جوش شیرین 

مسواک زدن با استفاده از خمیر جوش شیرین و آب، یکی از ترفندهای خانگی برای مقابله با مشکل التهاب لثه است. این کار می‌تواند به خنثی‌سازی اسیدهای موجود در دهان کمک کند و درنتیجه از به‌وجود آمدن بیماری التهاب لثه نیز جلوگیری به عمل بیاورد. 

 

۶. روغن نارگیل 

بعضی از محققان می‌گویند که شست‌وشو دادن دهان با استفاده از روغن نارگیل یا روغن‌های گیاهی دیگر، سلامت دندان‌ها و لثه‌ها را در بعضی از افراد تقویت می‌کند. با این‌حال، برخی از محققان هم تاکید می‌کنند که از نظر علمی چنین تاثیری تا کنون به اثبات نرسیده است. 

 

۷. مریم‌گلی 

قرقره کردن و شست‌وشو دادن دهان با استفاده از مریم‌گلی، یکی از شیوه‌های خانگی برای تسکین التهاب لثه است. محققان دانشگاه وین در اتریش هم به این نتیجه رسیده‌اند که مریم‌گلی دارای خواص ضدالتهابی است و از این نظر واقعا می‌تواند موثر باشد. مطالعات دیگری هم نشان می‌دهند که مریم‌گلی، میزان باکتری‌هایی که باعث شکل‌گیری پلاک‌های مخرب در دندان‌ها می‌شوند را به‌طور قابل توجهی کاهش می‌دهند. برای استفاده از این محلول باید ۲ قاشق غذاخوری از مریم‌گلی تازه یا یک قاشق چای‌خوری از مریم‌گلی خشک‌شده را با یک تا دو فنجان آب جوش مخلوط کنید و اجازه بدهید که حدود ۱۰ دقیقه بجوشد. بعد باید منتظر بمانید تا این محلول خنک شود و از آن برای شست‌وشو دادن دهان کمک بگیرید. 

نویسنده : سلامت بازدید : 227 تاريخ : شنبه 18 فروردين 1397 ساعت: 17:55