6 رازی که درباره زگیل تناسلی نمی‌دانید!

تعرفه تبلیغات در سایت
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس

1.کاندوم‌ها نمی‌توانند کاملا از شما در مقابل ابتلا به HPV محافظت کنند 

درحالی که کاندوم‌ها می‌توانند خطر ابتلا به HPV یا زگیل تناسلی را کاهش بدهند، اما واقعیت این است که نمی‌توانند این خطر را به‌طور کلی از بین ببرند. درواقع، این ویروس می‌تواند در پوست بیضه مردان و دیگر قسمت‌های مودار اندام تناسلی به حیات خودش ادامه بدهد. بنابراین، هر گونه رابطه جنسی که با تماس پوست به پوست در ناحیه تناسلی همراه باشد، می‌تواند HPV را به فرد دیگری منتقل کند. به همین دلیل است که متخصصان به بزرگسالان توصیه می‌کنند که حتما واکسن HPV را دریافت کنند و این مساله را جدی بگیرند. 

 

2. اگر نتیجه پاپ‌اسمیر شما غیرعادی باشد، خطر مبتلا شدن‌تان به سرطان‌های ناشی از HPV بیشتر می‌شود 

امروزه بسیاری از افراد می‌دانند که HPV با ابتلا به سرطان دهانه رحم مرتبط است، اما این ویروس می‌تواند با ابتلا به انواع دیگری از سرطان‌ها مانند سرطان‌های مربوط به گردن و ناحیه سر ‌و همچنین سرطان‌های واژن، مقعد و آلت مردانه همراه شود. یافته‌های علمی نشان می‌دهند زنانی که مبتلا به سرطان دهانه رحم یا تغییرات پیش‌سرطانی در دهانه رحم هستند، بیش از دیگران با خطر ابتلا به سرطان‌های ناشی از HPV در قسمت‌های مختلف بدن روبه‌رو می‌شوند. 

میزان ابتلا به سرطان‌های ناشی از HPV یا زگیل تناسلی هنوز بسیار کم است، اما آمارها نشان می‌دهند که این میزان روبه‌افزایش حرکت می‌کند. درحال حاضر، هیچ راهنمای خاصی برای غربالگری سرطان‌های ناشی از HPV (به غیر از سرطان دهانه رحم) وجود ندارد، اما محققان درحال بررسی این مساله هستند که چگونه افراد در معرض خطر را شناسایی کنند تا در ادامه بتوانند درمان زودهنگام را برای آنان انجام بدهند. 

 

۳. سیگار کشیدن، خطر ابتلا به سرطان‌های ناشی از HPV را افزایش می‌دهد 

متخصصان در سال‌های اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که سیگار کشیدن، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و درنتیجه شرایطی را فراهم می‌سازد که HPV در بدن شدیدا رشد کند. بنابراین، اگر می‌خواهید از تبدیل شدن HPV نهفته در بدن به وضعیت پیش‌سرطانی یا رشد سرطانی جلوگیری کنید، باید عادت سیگار کشیدن را واقعا کنار بگذارید. 

 

۴. واکسن HPV فقط برای زنان نیست 

واکسن HPV یا زگیل تناسلی تقریبا ۱۰۰ درصد از زنان در مقابل ابتلا به سرطان‌های دهانه رحم که به‌واسطه انواع HPV ۱۶ و ۱۸ ایجاد می‌شوند، محافظت می‌کند. با این‌حال، همین واکسن دارای فواید مستقیم و واضحی هم برای سلامت مردان است که از میان آن‌ها می‌توان به پیشگیری از ایجاد زگیل تناسلی اشاره کرد. 

با این‌که مطالعات تکمیلی در این زمینه‌ها هنوز به پایان نرسیده‌اند، اما محققان باور دارند که انجام دادن واکسیناسیون HPV برای پسران نیز درنهایت شانس ابتلا به سرطان‌های مربوط به ناحیه گردن و سر و همچین انواع دیگری از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. 

بعضی از متخصصان توصیه می‌کنند که واکسن HPV برای همه پسران و دختران در سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی تزریق شود، اما می‌توان واکسیناسیون HPV را در سن ۹ سالگی هم انجام داد. در ضمن، اگر فردی در سنین ذکرشده واکسن HPV را دریافت نکرده باشد، همچنان در سنین بالاتر می‌تواند برای دریافت آن اقدام کند. 

 

۵. پس از واکسن HPV همچنان به پاپ‌اسمیر نیاز دارید 

واکسن HPV از شما در مقابل همه انواع پُرخطر HPV محافظت نمی‌کند. همچنین، اگر پیش از دریافت واکسن به HPV مبتلا باشد، این واکسیناسیون نمی‌تواند مشکل شما را حل کند. بنابراین، همه زنانی که واکسن HPV را دریافت می‌کنند، همچنان باید پاپ‌اسمیر را طبق روال قبلی جدی بگیرند. 

 

۶. واکسن HPV، این مشکل را درمان نمی‌کند 

شاید این نکته واضح باشد، اما بهتر است که باز هم تکرارش کنیم: واکسن HPV فقط برای پشگیری است. پس این واکسن با ویروس مورد نظر در افراد مبتلا به زگیل تناسلی مبارزه نمی‌کند. به همین دلیل هم محققان می‌گویند که افراد مختلف باید در دهه ۲۰ سالگی یا زودتر از آن، واکسن HPV را دریافت کنند. توجه داشته باشید که هیج درمان خاصی برای HPV وجود ندارد، اما این بیماری می‌تواند خودبه‌خود هم از بین برود. 

نویسنده : سلامت بازدید : 124 تاريخ : چهارشنبه 15 فروردين 1397 ساعت: 19:09