۹ دلیل سرفه‌های مداوم

تعرفه تبلیغات در سایت
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس

۱. ریفلاکس اسید 

 

بیماری ریفلاکس اسید باعث می‌شود که محتوای درون معده به مری بازگردانده شود. این حالت معمولا باعث سوزش سر معده می‌شود، اما در بعضی از موارد، می‌تواند سرفه مداوم و خس‌خس سینه ایجاد کند. به‌ گفته متخصصان، ترکیبات اسیدی که باید در معده باقی بمانند، در این حالت به مری برمی‌گردند و مانند عامل محرکی برای سرفه عمل می‌کنند. 

 

۲. تشدید آلرژی 

 

وجود عناصر محرک در هوای بهار یا پاییز، باعث می‌شود که بعضی از افراد علائم آلرژی فصلی را تجربه کنند. اگر علائم آلرژی شما شدیدتر از همیشه باشد یا نسبت به داروهای رایج واکنشی نشان ندهد، آلرژی شما وضعیت وخیم‌تری پیدا کرده است و به درمان‌های متفاوتی نیاز پیدا کرده‌اید. پزشکان در این موارد می‌توانند استروئیدهای استنشاقی را برای کنترل حالت‌های شما تجویز کنند و سرفه مداوم را از بین ببرند. 

 

۳. عفونت‌ها 

 

اگر فکر می‌کنید که دوره فعالیت ویروس در بدن‌تان به پایان رسیده است، اما سرفه شما اصلا بهتر نشده، احتمالا به عفونت مبتلا شده‌اید. بعضی از افرادی که با مشکل سرفه یا آبزیزش بینی مواجه می‌شوند و بعضا خلط سبز هم دارند، معمولا به عفونت‌های باکتریایی مبتلا شده‌اند. در صورتی که شما هم چنین شرایطی داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا آنتی‌بیوتیک‌های لازم را برای شما تجویز کند. 

 

۴. سرفه‌های پس از دوره ویروس 

 

پس از دوره فعالیت ویروس،‌ بعضی از افراد به سرفه‌هایی مبتلا می‌شوند که مداوم هستند، چون مسیر تنفسی‌شان بیش از حد نسبت به ویروس واکنش نشان می‌دهد. درواقع، بافت عضلانی‌ نرمی که در مسیر تنفسی وجود دارد، از حالت عادی خودش خارج می‌شود و ترشحات داخلی بدن را در نقاط اشتباه گیر می‌اندازد. متخصصان می‌گویند که هر فردی پس از پایان دوره ابتلا به بیماری‌های تنفسی شدید، احتمال دارد به سرفه‌های مداوم مبتلا شود. 

 

۵. مهارکننده‌های ACE 

 

مصرف مهار‌کننده‌های ACE برای کنترل فشار خون بالا می‌تواند باعث شکل‌گیری سرفه شود، زیرا این داروها مسیرهای هیستامین‌ها را مختل می‌کنند و باعث ملتهب شدن مسیر تنفسی در بعضی از افراد می‌شوند. حتی اگر برای دوره کوتاهی از مهارکننده‌های ACE استفاده کرده‌اید، حتما این مساله را به پزشک اطلاع بدهید. احتمال دارد که شما بلافاصله پس از شروع استفاده از این داروها با مشکل سرفه مداوم مواجه شوید،‌ اما گاهی اوقات هم این مشکل پس از چند ماه شروع می‌شود. 

 

۶. مسدودکننده‌های بتا 

 

فقط قلب شما نیست که گیرنده‌های بتا دارد، بلکه مسیر تنفسی هم دارای همین گیرنده‌ها است. اگر گیرنده‌های بتا به‌واسطه مسدود‌کننده‌های بتا فعال شوند، ریه‌ها حالت انقباضی پیدا می‌کنند و درنتیجه حالت سرفه به‌ وجود می‌آید. اگر از چنین داروهایی استفاده می‌کنید، حتما مشکل سرفه را به پزشک اطلاع بدهید. 

 

۷. کیفیت نامطلوب هوا 

 

سرفه‌های مداوم، شایع‌ترین علامت در افرادی است که در شهرها یا محیط‌های دارای هوای آلوده زندگی می‌کنند. با این‌ حال، کار کردن در فضاهای اداری قدیمی هم می‌تواند به اندازه هوای آلوده برای ریه‌ها محرک باشد. متخصصان می‌گویند گاهی اوقات افرادی که در محیط‌های قدیمی و کثیف کار می‌کنند، با سرفه‌های آلرژیک و حتی عفونی مواجه می‌شوند

 

۸. زخم ریه 

 

طبق گزارش National Institutes of Health، حدود ۴۰ درصد از افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، به فیبروز ریوی هم مبتلا هستند. فیبروز ریوی، نوعی بیماری ریوی است که نوعی زخم در بافت ریه ایجاد می‌کند. آرتریت روماتوئید، نوعی بیماری سیستمیک بافت همبند است که می‌تواند به ریه‌ها آسیب برساند و منجر به سرفه مداوم شود. درواقع، سرفه می‌تواند تنها علامت اولیه ابتلا به فیبروز ریوی باشد. 

 

۹. اختلال در سیستم عصبی 

 

در موارد نادری که هیچ دلیل روشنی ندارند،‌ عصب‌ها می‌توانند اطلاعات اشتباهی را به ریه‌ها بفرستند و مانند عامل محرک برای سرفه عمل کنند. درواقع، نوعی گیجی و آشفتگی در ساختار عصب‌ها و سیستم عصبی به‌ وجود می‌آید که سرفه‌های مداوم را ایجاد می‌کند. 

نویسنده : سلامت بازدید : 162 تاريخ : يکشنبه 20 اسفند 1396 ساعت: 14:20